Schowek Twój schowek jest pusty
Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Bestsellery

Opinia o produkcie

ja robie mieszanki kilku olejow i ten razem z czarnuszka tamanem i arganowym, jest moim glownym kosmetykiem, wyrzucilam wszystkie kremy, balsamy.Widze…
Ocena produktu 5/5

Nasze nowości

Reklama

  • sklep ogrodniczy

Chmura tagów

Wymiana Linkami

Proponujemy darmową wymianę linkami między Wwoją a naszą stroną.

Jak to zrobić?
Wstaw na swoją stronę główną nasz baner przekierowujący do naszej strony.
My wstawimy na naszej stronie głównej baner przekierowujący do Twojej strony.
Polecamy zlinkować baner aby otwierał stronę w nowym oknie.

Nasz baner prześlemy mailem na życzenie.
Prześlij na swój baner. Wymiary 156x92 pix.
 
» » » LIPOSOMY ANTYTRĄDZIKOWE
LIPOSOMY ANTYTRĄDZIKOWE

LIPOSOMY ANTYTRĄDZIKOWE

ESTIEN surowce kosmetyczne
LIPOSOMY ANTYTRĄDZIKOWE
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 11,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska priorytetowa - 20,00 zł
Poczta Polska - pobranie - 28,00 zł
Kurier - 16,00 zł
Kurier - pobranie - 20,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 22,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (2)
PROFESJONALNE LIPOSOMY ANTYTRĄDZIKOWE
Zastosowanie:

Ekstrakt przeciwtrądzikowy stosowany jest w kosmetyce pielęgnacyjnej w emulsjach (mleczka, kremy, balsamy) oraz w żelach i płynach pielęgnacyjnych.

Zalecane stężenie w kosmetykach - 3 - 7%
Wystrarczy na miesiąc kuracji przy codziennym stosowaniu.

Bardzo proste stosowanie
dodaj 3 krople do maseczki, wody mineralnej lub toniku bezalkoholowego,
Tonikiem przecieraj twarz raz dziennie, maseczkę stosuj 1 na tydzień dobre efekty z maseczką z alg np.botoksowa lub spirulina.

Skład INCI: Aqua, Herb extracts: Glycyrrhiza Glabra, Calendula Officinalis, Viola Tricolor, Salix Alba; Lecithin, D-panthenol, Trilaureth-4-phosphate, Sorbitol, Citric Acid,  Saccharomyces Cerevisiale, Zinc PCA, Copper PCA,  konserwant 0.7% - Propylene glycol, Diazolidynyl Urea, Methyl Paraben, Propyl Paraben

Opis składników:
• Lukrecja gładka Glycyrrhiza gabra – wyciąg z korzenia lukrecji o działaniu przeciwzapalnym, bakteriostatycznym, przeciwalergicznym oraz przeciwutleniającym. Chroni przed promieniowaniem ultrafioletowym oraz leczy rumień spowodowany nadmiernym opalaniem się. Wyciąg z lukrecji pomocny jest w leczeniu dermatoz, które wymagają ciągłego leczenia sterydami. W działaniu przeciwzapalnym wyciągu biorą udział flawonoidy (likwirytygenina, izolikwirytygenina) oraz proestrogennie działające izoflawonoidy. Izoflawonoidy są także odpowiedzialne za działanie przeciwbakteryjne. Ekstrakt z lukrecji znalazł zastosowanie w kosmetykach łagodzących przeznaczonych do cery podrażnionej, nadmiernie wrażliwej, zaczerwienionej oraz cery tłustej skłonnej do wyprysków i stanów zapalnych. Wyciąg z lukrecji jest także czynnikiem zatrzymującym wodę w skórze z doskonałym efektem nawilżania i odżywiania tkanek.

• Nagietek lekarski Calendula officinalis – wyciąg z kwiatów nagietka zawiera bardzo dużo związków biologicznie czynnych między innymi saponiny trójterpenowe, mieszaniny karotenoidów, flawonoidy, śluzy, kwasy organiczne z kwasem salicylowym naczele oraz związki mineralne z dużą zawartością magnezu. Karotenoidy i flawonoidy neutralizują wolne rodniki, warunkują prawidłowy wzrost nabłonka, przyspieszają ziarnowanie i bliznowacenie uszkodzonej skóry. Nagietek działa gojąco, przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, kojąco i przeciwświądowo.

• Fiołek trójbarwny Viola tricolor – wyciąg z ziela fiołka trójbarwnego zawiera flawonoidy (rutynę, kwercetynę, luteolinę i wiele innych), karotenoidy, antocyjany, saponiny, śluzy, garbniki. Wyciąg jest stosowany jako niezawodny środek na piękną cerę ze względu na jego właściwości odtruwające dla skóry, następnie znikają wypryski skórne. Łagodzące i ściągające działanie tego ekstraktu wykorzystuje się w leczeniu trądziku młodzieńczego, wypryskach, liszaju rumieniowym i wysypek. Zawartość rutyny w wyciągu z fiołka trójbarwnego wzmacnia i uszczelnia ścianki naczyń włosowatych, działa w związku z tym przeciw wysiękowo. Wykazuje współdziałanie z witaminą C. Stosowany w produktach do cery młodzieńczej, preparatach łagodzących podrażnienia, oraz przyśpieszających gojenie.

• Wierzba biała Salix alba – wyciągi z kory i liści zawiera garbniki, związki salicylowe (kwas salicylowy, salicylan metylu). Salicylany mają właściwości przeciwzapalne, ściągające, bakteriostatyczne. Ponadto związki czynne zawarte w wyciągu z wierzby uszczelniają naczynia włosowate i jednocześnie przeciwdziałają nadmiernej krzepliwości krwi.

• Lecytyna lecithin – niezbędna do tworzenia liposomów, otrzymana z soi.

• D-pantenol - jest składnikiem skóry  włosów. Działa nawilżająco i łagodzi podrażnienia.

• Drożdże piekarnicze Saccharomyces cerevisiale – wyciąg z drożdży nawilża, koi, przyśpiesza odtwarzanie zdrowej tkanki. Można go stosować do cery wybitnie wrażliwej. Cynk zawarty w ekstrakcie pomocny jest w leczeniu chorób skóry , między innymi takich jak trądzik młodzieńczy czy  krostkowy. Drożdże stabilizują funkcję skóry i normalizują działanie gruczołów łojowych. Zaopatrują skórę w składniki mineralne i odżywcze, regenerują. Stosowane w pielęgnacji cery tłustej, skłonnej do zapaleń, trądziku.

• Pirolidynokarboksylan cynku Zinc PCA (Zinc Pyrrolidine Carboxylate) – Cynk aktywnie przeciwdziała nadmiernej produkcji łoju i reguluje wydzielanie sebum. Działa antybakteryjnie, wysuszająco i ściągająco, hamuje wzrost bakterii odpowiedzialnych za rozwój trądziku i powstawanie stanów zapalnych. Połączenie cynku z kwasem pirolidynokarboksylowym (będącym składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego NMF) - zwiększa biodostępność i aktywność.

• Pirolidynokarboksylan miedzi Copper PCA (Copper Pyrrolidine Carboxylate) – Miedź jest pierwiastkiem śladowym; jest niezbędny do syntezy włókien kolagenowych. Zastosowanie w kompleksie miedzi przeciwdziała degradacji kolagenu i powstawaniu blizn potrądzikowych. Połączenie z naturalnym czynnikiem nawilżającym znajdującym się w skórze - zwiększa biodostępność i aktywność.
 
Wygląd i konsystencja:
Jednorodna, nieprzezroczysta, rzadka ciecz, dopuszczalny niewielki osad
Barwa: jasnobeżowa do beżowej
Zapach: słaby, delikatny, charakterystyczny dla użytych surowców
pH wyrobu: 5,30 – 6,80
gęstość 1.0 g/ml
Zawartość 15ml
Autor recenzji: Katarzyna Lewa Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 31-12-2013
uzywa moja corka i jest widoczny efekt
Autor recenzji: Teresa Żak Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 21-05-2012
moja corka stosuje jako tonik z mieszny z woda , glinka zielona i aloesem i jest zadowolona
Napisz recenzję
Klienci zakupili także
BIOSIARKA

BIOSIARKA

12,00 zł
MASŁO SHEA

MASŁO SHEA

14,00 zł
Pozostałe produkty z kategorii
BIOSIARKA

BIOSIARKA

12,00 zł
KWAS MLEKOWY

KWAS MLEKOWY

20,00 zł
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl