Schowek Twój schowek jest pusty
Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Bestsellery

Opinia o produkcie

jeden z lepszych alg, mocno zielone, jak ja lubie ten zapach, taki słodkawy, bardoz wydajne, 1op 10 g wystrczylo na cale cialo ! rozrabialam tak aby byla…
Ocena produktu 5/5

Nasze nowości

Reklama

  • sklep ogrodniczy

Chmura tagów

Wymiana Linkami

Proponujemy darmową wymianę linkami między Wwoją a naszą stroną.

Jak to zrobić?
Wstaw na swoją stronę główną nasz baner przekierowujący do naszej strony.
My wstawimy na naszej stronie głównej baner przekierowujący do Twojej strony.
Polecamy zlinkować baner aby otwierał stronę w nowym oknie.

Nasz baner prześlemy mailem na życzenie.
Prześlij na swój baner. Wymiary 156x92 pix.
 
OLEJ PERILLA

OLEJ PERILLA

ESTIEN surowce kosmetyczne
OLEJ PERILLA
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 4)

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 11,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska ekonomiczna - 12,00 zł
Poczta Polska priorytetowa - 14,00 zł
Poczta Polska - pobranie - 22,00 zł
Kurier - 16,00 zł
Kurier - pobranie - 20,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 16,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (4)
Olej Perilla
Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil
 
Roslina Perilla pochodzi z południowej Azji i i jest głównie uprawiana dla owoców,
z których otrzymuje się wspanialy olej .
Olej  ten ze względu na wyjatkowo  wysoką koncentrację bardzo cennego kwasu tłuszczowego α-linolenowego zaliczanego do grupy Ω-3,oraz zawartość Ω-6 i Ω-9 jest olejem stosowanym w kosmetyce oraz w farmacji 
W oleju Perilla jest także znacząca ilość flawonoidów i antocyjanów. Kwas rozmarynowy, luteolin, chrysoeriol, kwercetyna, katechina i apigenin to tylko kilka związków występujących w oleju.
 
Badania wykazały, że olej ten działa hamująco na rozwój Propionibacterium acnes - bakterii wywołującej trądzik młodzieńczy
Polecamy mieszankę z olejem Tamanu wstosunku 1:1, a na efekty nie trzeba dlugo czekać
 
Działanie:
przeciwutleniajace, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowo, promieniochronne, przeciwalergiczne,
 
ochronnie na ścianki naczyń krwionośnych,
 
wpływaj na aktywność wielu enzymów. 
 
pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej
 
przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, odmrożeń
 
hamuje zmiany zwyrodnieniowe,
 
niweluje zrogowacenie gruczołów łojowych,
zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych,
 
działa przeciwzaskórnikowo. 
 
Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki
 
Hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych,
 
zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych, działają przeciwzaskórnikowo. 
 
w medycynie stosowany do leczenia zaburzeń w metabolizmie tłuszczów spowodowane brakiem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
 
wykorzystywany do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, atopowej, dojrzałej
jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń.
 
łagodzi podrażnioną i swędzącą skórę, nawilża ją.
 
Podnosi zdolności obronne skóry
 
Ułatwia przebieg egzemy atopowej - uśmierza boleść, przynosi ulgę od swędzenia i zaczerwienienia,
 
Polecamy również do włosów:
 wcierać w skórę i we włosy, potem zmyć łagodnym szamponem): Stosuje się przy wypadaniu włosów, rozdwajaniu końcówek i łamliwość włosów, uszkodzeniu włosów zabiegami fryzjerskimi, a także przy łuszczycy we włosach czy łupieżu suchym.
Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę. 
Olej o intensywnym, korzennym charakterystycznym zapachu, niektórym kojarzy się z zapachem tranu (duża zawartość kwasów omega) 
Nie jest odpornym na ciepło. Po otwarciu przechowywać w lodówce

Olej dostępny w naszym sklepie jest tłoczony na zimno i nierafinowany. Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association
 
 
 
Autor recenzji: Amelka Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 07-06-2013
fajnie pachnie dziecinstwem, ale przede wszystkim suer nawilza, dodaje do bazy kremowej razem z olejem kokosowym i hydrolatem z pomaranczy i kolagenem, stosuje od 2 miesiecy do calego ciala
Autor recenzji: Kamila Opole Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 07-12-2012
wspaniały olej o naturalnym zapchu kojarzy mi sie z dziecinstwem, wygladza i super nawilza
Autor recenzji: Jolatna Kraków Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 27-11-2012
Swietny olej robie mieszanke kilku olejow, zapch jest ok, liftinguje prawie natychmiast
Autor recenzji: Krystyna Irlandia Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 26-11-2012
zapach dziwny troche jak tran, ale dzialanie fantastyczne, szczegolnie polecam z olejem tamanu
Napisz recenzję
Klienci zakupili także
KWAS MLEKOWY

KWAS MLEKOWY

20,00 zł
Pozostałe produkty z kategorii
MASŁO SHEA

MASŁO SHEA

14,00 zł
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl